Nyheter

Fest for Nesna

Fest for Nesna Foto: Hans Petter Sørensen

Lørdag arrangerte Nesna kommune med venner fest for sine kollegaer på Nord Universitet og alle andre i bygda.

Fredag besluttet ledelsen ved ordfører og rådmann i Nesna kommune å ta initiativ til en protestfest til støtte for ansatte ved Nord Nesna. Det har vært tøffe dager for de ansatte etter å ha fått beskjeden om at deres arbeidsgiver vil legge ned arbeidsplassen deres. – Vi vil vise vår støtte og solidaritet i en vanskelig situasjon, og vi må alle stå sammen i denne kampen for plassen vår, sa ordfører Hanne Davidsen før festen.

Spontan

Da er det greit at de som har arrangert flest fester på Nesna, Sjyenfestivalens nestorer Jørn Ståle Pettersen og Kristian Sivertsen, begge er partiledere og ordførerkandidater med et hjerte for både fest, musikk og bygda de bor i. De kastet seg rundt og snart var det hele i gang.

Sammen

ordfører støtter ansatteOrdfører i Nesna - Hanne Davidsen. Foto: Hans Petter Sørensen.Klokka fem lørdag kveld begynte atriet ved Nord Universitet å fylles, det var satt opp benker og bord, en improvisert scene og grill. Først ut var nettopp ordfører Davidsen som hilste de ansatte og alle de andre som var møtt opp. Hun fortalte at Nesna har fått overveldende støtte fra politiske parti over hele spekteret på Helgeland, fra fylkeskommunen og fra stortingspolitikere. Hun fortalte om organisasjoner , fagforeninger og media som støtter saken om høyere utdanning på Nesna.

Konsert

Ida Marie Sivertsen var konferansier og hun fortalte om sine aksjoner. Først ut var Kathrine Fosshei og Cathrine Hole som leste Sandnessjøjenta Renate Nordnes sitt frustrasjonsdikt. Ida Maria bidro også fra scenen med to flotte låter. – Gud det er deilig å gjøre det jeg kan, sa hun og lo. Stian Einmo hadde skrevet om sin og QueDuhSkas ”Hør meg no”, til å handle om Nord Universitet, og det var en utrolig flott opplevelse. Førsteamanuensis ved Nord Nesna og musiker Hallvard Kjelen ble spurt om han kunne spille en protestvise, og jammen hadde ikke han skrevet en ny vise ”annenrangs blues” som han framførte til stor jubel. Morten Mediå spilte to låter med mer alvorlig innhold før det hele ble rundet av.

Markering

Det hele ble en flott markering av kampvilje, talent og glede. Nesna har hatt og har mange kulturaktører med tilknytning til universitet og det var stor vilje til å delta når de ble spurt. Sånn sett ble kvelden en markering av det Nesna kan best på Helgeland, kunnskap og kultur i skjønn forening.

  • Fest for Nesna

 Bildegalleri: Alle foto Hans Petter Sørensen.

Sist redigertonsdag, 01 mai 2019 13:49
Mer i denne kategorien « Jernvilje E-sport på timeplan »