Nyheter

E-sport på timeplan

Benjamin og Jannick stortrives med e-sport og tilbudet på KVN. Benjamin og Jannick stortrives med e-sport og tilbudet på KVN.

KVN Nesna er den eneste skolen i Nord-Norge som tilbyr faget toppidrett med e-sport.

E-sport, det vil si alle former for spill på en datamaskin, er virkelig i vinden. Det sendes direkte fra store turneringer på tv og det er en voldsom medlemsvekst på facebookgrupper for de ulike spillene. KVN på Nesna har tatt tak i denne utviklingen og tilbyr faget toppidrett med fokus på e-sport. Det er mange spill, men blant elevene på KVN er det Counter Strike som gjelder.

Trening

– Hvis en skal bli skikkelig god i for eksempel Counter-Strike Go (CS) så må du foruten trene mye på spillet, også sørge for at du har god fysisk helse, et riktig kosthold og ikke minst sover nok, sier Benjamin Lillevik, som tar faget. – Her på KVN lærer vi riktig trening gjennom toppidrettsfaget, vi er sammen med andre elever som satser i mer tradisjonelle idretter, men det er mye likt, forteller han - E-sport er intenst og en skal være skikkelig skjerpa for å henge med i spillene. – Det er viktig å komme bort i fra synet på at det er utrente folk som spiser usunt og sitter oppe om natta og spiller, slik er det ikke lengre hvis du vil lykkes, sier rektor Finn Olav Konow ved KVN, - Vi tar det på alvor og legger til rette for at ungdom som vil bli god i e-sport kan gjøre det her på Nesna. – Alle har jo lyst til å bli best mulig, og kanskje komme med i et lag og tjene noen kroner, slik skiller dette seg ikke fra annen idrett, ler Benjamin – Det er sykt vanskelig da, men det er jo en mulighet.

Gira

Jannick Etmanski vet hva som skal til for å lykkes i CS, - Du må ha et godt lag med 5-6 spillere, god taktikk, bra maskiner og en må trene mye sammen, sier han. Han en annen av de mange counterstrike-talentene på KVN og på laget #feitmenikkefeig. En match i Telialigaen består av 16 til 30 kamper på 2 minutter, hvor det gjelder å vinne 16 kamper først. – Det er bra stress når laget ditt ligger under 14 – 15 og du er siste spiller på ditt lag mot tre fra det andre laget, da kjenner du pulsen slå og en blir bra gira, ler han og fortsetter - Og hvis du lykkes så vil det bli 15-15 og da spilles det til det ene laget vinner med to, da er det greit å være i litt form og ikke ha høyt blodsukker, gliser han.

Skole

KVN tilbyr altså toppidrettsfaget e-sport 5 timer i uka. Det kan kombineres med studiespesialisering eller den treårige IT-faget skolen tilbyr. Det er et skikkelig treningsrom, spillrom med bra maskiner og stoler, på skolen, og en samarbeider også med Kim Erik Aanes fra Vefsn folkehøgskole, som også underviser på KVN. Han og laget hans, Skade, kvalifiserte seg nettopp for en stor internasjonal turnering i New York - Kim Erik er en skikkelig kapasitet og en veldig god mentor for våre elever sier Konow. Elevene på KVN møtes også på skolen på kveldstid for å spille turneringskamper i Telialigaen og for å trene sammen – Det er best å sitte i samme rom så vi kan dele opplevelsen, det går fint å spille med headset og chat, men det kuleste er å sitte sammen og lykkes sammen, sier gutta, som konkurrerer i det som helt sikkert er Norges raskest voksende idrett.

Counter Strike
Lagspill med to lag på 5 spillere. Det ene laget, terroristene, skal plante og sette av en bombe. Det andre laget, anti-terrorstyrken, skal hindre det. Spillet består i konkurranseform av 8 ulike baner, og de ulike spillerne har ulike våpen og oppgaver. Hver runde består av to minutter. Spillet vinnes ved enten å få sprengt bomben eller å uskadeliggjort de som skal plante og sprenge den.
Anmeldelse og foto: Halvor Hilmersen
Sist redigertonsdag, 26 februar 2020 05:14
Mer i denne kategorien « Fest for Nesna