Nyheter

Besøk Nesna i sommer

Helgelandskysten er magisk om sommeren. Sola skinner fra høy himmel, lange lyse netter.

Helgelandskysten har alt

Høye fjell, lune viker, tusenvis av øyer, hvite sandstrender, azurblått hav. Har du fisket sei rundt midnatt og disket opp med sei, rømme og poteter kl 0400 om natta sammen med gode venner? Har du padlet kajakk til hemmelige viker med fine strender som bare lyser mot deg. Slått opp teltet, kokt kaffe, tatt et forfriskende bad. Finn fram våtdrakt og dykkemaske, se på livet under og over vann. Har du vandret i fjellene, på toppene, på breene, besøkt turisthyttene, på byfjellene, har du syklet på øyene og funnet de fine plassene? Helgelandskysten har alt.

gutter

Spennende lokalmat i uformelle omgivelser

Nesna ligger ørlite sør for polarsirkelen, ut på kysten. Her bor og trives om lag 1800 mennesker i jobb og fritid. Som en sentral hub for reiselivet på Helgelandskysten finner du kafeer, overnatting, opplevelser, sykkelutleie, kajakkutleie og kurs. Du finner turstier, teltplasser, øyer med strender og fine fjell. Fergene, hurtigbåtene, bussene og hurtigruta.
Du finner restauranter med spennende lokalmat, du finner spisesteder med herlige måltid i uformelle omgivelser, du finner Nina som tilbereder kveite på Havblikk, Hanne Maren blander cocktails og flipper burgere på Brygge 66, Tania danderer sushi på Smak og behag, Filis og Hasan griller og fikser kebab på Nesna Grillkjøkken, og Maciek lager pizza på kantina på Høgskolen.
På Hugla lager Elin elggryte på Litlehaug. Her finner du også Mariannes Gårdsbakeri, og besøker du Hugla Camping så er det bare å spørre hvem som er Helgelands beste lefsebaker, så vet de svaret og veien.
Det mangler ikke på maten, og sulten skal du slippe å være. Kanskje Morten Rudi fikser en musikkopplevelse på Go’hjørnet, eller Bjørn Arne på Aurora eller begge? Kanskje treffer du Trond, Stian eller Linda som kan synge og spille så tærne krøller seg? 

Opplev noe denne sommeren!

litlehaugNaustet hos Litlehaug GårdhageEn reiser ikke hit for shopping i motehus og nisjebutikker, men vi har mer enn det som trengs til gode feriedager på hytte, telt, vogn eller båt. Nesna kan by på opplevelser, du kan se havørna og de ytterste fyrene og det spektakulære øyriket med Visit Nesna. Du kan leie båt på Havblikk og fisk din egen fisk til middag. Kontakt Hav & fritid for kajakk-kurs og utleie, Magne har padlet kajakk på Nesna i 30 år og kjenner Helgeland ut og inn. Rune, Trude og Runa viser veien til våttkortet for hele familien. På Tomma kan du bo i spektakulære Havhus og padle sammen med Marit i Helgeland Kajakk, og du kan klyve opp den merka turstien til Tomskjevelen. Elin har en magisk hage på Hugla. Du kan sykle til Hamarøysand, gå på turkassene i Nesnalia. Spør noen eller let opp navn som Nordsjøbukta, Hugeløytind, Storvatnet, Stokkatind, Vika handel, Majesteten, eller spør etter hemmeligheter som sydenstranda eller hvem som tilbyr coasteering. Mulighetene er mange og Nesna har nok for noen magiske feriedager for hele familien. Kontakt oss gjerne!

  • Nesna på Helgelandskysten
 

Sist redigertmandag, 15 juni 2020 22:14
Mer i denne kategorien « Kajakk, ja takk