Bitteliten AS

Bitteliten Gård er en opplevelsesgård med kafé som ligger på Handnesøya i Nesna. Gården har utvalgte små dyreraser, og er tilgjengelig for besøk. Bitteliten gård har mottatt omstillingsstøtte.

Bedrift: Bitteliten AS
Eiere: Ethel Fjellbakk Wright og Baard Wright
Holder til: Handnesøya
Nettside: bittelitengard.com

Hva driver din bedrift med, og hva arbeider du med?

Vi er i ferd med å etablere bedriften Bitteliten AS som består av opplevelsesgården Bitteliten gård, Bitteliten gårdsbutikk, og Bitteliten kafé. Tanken er at alt ikke trenger å være så stort. Dyrene på gården er av de minste av sin art, butikken selger små eksemplarer av produkter vi er vant til å kjøpe i et større format, og kaféen selger kaker og småtterier som kanskje er små, men likevel kanskje store nok.  

Verden utvikler seg fortere og fortere, og ideen om at alt må bli større og i vekst gjør at vi mister noe på veien. Bitteliten gård ønsker å være en påminnelse om de bittesmå tingenes egenverdi.  Selv om en liten gris ikke produserer så mye kjøtt, eller den bittelille kua ikke er lønnsom i kjøttindustrien, har de likevel en stor verdi. Det at de er små er nemlig en styrke når det kommer til å være godt egnet for nærkontakt med barn, og voksne for den saks skyld.

Hvordan hjalp omstillingsstøtten din bedrift?

Omstillingsstøtten hjalp oss til å få kartlagt om det er et marked for Bitteliten gård. Noe vi har funnet ut av at det virkelig er.  Vi fikk besøkende på gården, før vi hadde vår offisielle åpning. 

Hva skal til for at dere kan øke bemanningen?

Vi må få bedriften opp å gå, og la ting falle på plass. Det er så mange muligheter for konseptet, og vi er nødt til å gå sakte frem, sånn at vi ikke faller i den fella at vi skal bli store vi også.

Hvordan ser dere for dere utviklingen i Nesna fremover?

Nesna er en utrolig spennende kommune å være en del av akkurat nå. Det oser optimisme i samfunnet, og folk heier på hverandre.  Vi er heldige som får oppleve Nesna i årene framover.