Kom og besøk Nesna!

Nesna er et flott utgangspunkt for å oppleve det meste Helgelandskysten har å tilby. Her finner du et aktivt lokalsamfunn med mange kulturelle arrangement. Korte fergeturer gir deg tilgang til Nesnaøyene med mektige naturopplevelser.

Kommunen består av tettstedet Nesna som befinner seg på en halvøy, samt Nesnaøyene Hugla, Handnesøya og Tomma. Nesna kommune ligger i midt i smørøyet mellom byene Mo i Rana, Sandnessjøen og Mosjøen, med kun en knapp times reisetid. Alle tre byene har flyplass.

Kystriksveien (fylkesvei 17) passerer gjennom kommunen. Mellom Nesna og Nesnaøyene er det fergesamband og Hurtigruten har daglige anløp. I tillegg er det anløp av hurtigbåt og regionpendel.

Nesna museum

Nesna museums inngangsparti - Klikk for stort bildeHelgeland museum, avdeling Nesna. Ann Kristin Klausen

Nesna har sitt eget museum. Dette finner du i nedre Nesna, ikke langt unna hurtigrutekaia. Her finner du varierende utstillinger og historie om fiskeri, jordbruk, husflid, håndverk og Nordlandsbåten. Nesna er full av historie da det lenge har vært et populært handelssted, og den kjente dikterpresten Petter Dass som tilbrakte mesteparten av sitt liv på Nesna.

Nesna museum

Visit Nesna

Rib med passasjerer på tur - Klikk for stort bildeRib-tur med Visit Nesna. Halvor Hilmersen

Visit Nesna er en opplevelsesbedrift som tilbyr en av de mest intense naturopplevelsene på kysten. Rett fra småbåthavna i Nesna tar Visit Nesna deg ut på en RIB safari du sent vil glemme. Med en båttur mellom de flotte øyene er det garantert at du får et nært møte med den enorme Havørna. En tur som passer for hele familien.

Visit Nesna

Topcamp Havblikk camping

Dronefoto av Topcamp Havblikk camping - Klikk for stort bildeTopcamp Havblikk Camping er flott plassert. Carl Filip Olsson

Topcamp Havblikk er en helårs familievennlig campingplass som også tilbyr overnatting i form av rom og hytter. Havblikk tilbyr utleie av kajakk, sykkel og båt for fiske og øyhopping i skjærgården. Havblikk er også et samlingspunkt for mye aktiviteter og arrangement.  På sommerhalvåret kan du spise godt på campingens egen Bistro.

Topcamp Havblikk camping

Visit Helgeland

Hele Helgeland er et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Eventyrlig og ekte, hav og fjell.  På kysten ligger et av verdens vakreste øyriker, med en unik kystkultur som har havnet på UNESCO`s verdensarvliste.

Visit Helgeland