RAUS bryggeri

Kristian fra RAUS bryggeri har produsert lokal øl og brus siden 2018, og har egne lokaler der fester og konserter arrangeres. RAUS bryggeri har mottatt omstillingsstøtte.

Bedrift: RAUS bryggeri
Daglig leder: Kristian Sivertsen
Holder til: Nesna
Nettside: rausbryggeri.no

Hva driver din bedrift med, og hva arbeider du med?

Jeg driver RAUS bryggeri som produserer øl og brus i den gamle Nesnalobbfabrikken. I tillegg har vi ølutsalg og publokaler hvor vi tar i mot gjester for ølsmaking eller arrangerer fester og konserter. 

Hvordan hjalp omstillingsstøtten din bedrift?

Vi fikk støtte til å starte opp med brusproduksjon. Vi er stort sett selvhjulpne med det vi har utviklet, men siden brusproduksjon var noe helt nytt for oss, var støtten vi fikk fra omstillingsprogrammet utslagsgivende for å kunne starte opp. 

Prosessen med søknaden opplevdes som nyttig for å strukturere vår egen prosjektplan, og vi er godt fornøyde med resultatet. Vi har nå tre ulike brus-typer i salg der julebrusen er salgsvinneren. 

Hva skal til for at dere kan øke bemanningen?

Vi skal være mer aktiv med salg slik at vi kan nå flere markeder. Dette jobbes det kontinuerlig med. Vi er en liten fisk i et marked fullt av digre haier, så vi må spille på at vi er lokal og spesiell. Vi har også ulike prosjekter og nye produkter vi ønsker å utvikle for å øke salget og dermed må øke bemanningen. 

Hvordan ser du for deg utviklingen i Nesna i framover?

Vi ser på Nesna og utviklingen her med stor spenning. Det er en rivende utvikling i næringsliv og industri både på fastland og på øyene, og vi ser frem til at stedet skal vokse med de nye impulsene dette medfører. Vi ønsker å være en sentral aktør innen kultur og opplevelser, og håper at Nesnaværinger er stolte over å ha et eget bryggeri i bygda.