Derfor valgte jeg Nesna: - Alt jeg trenger innen 250 meter radius

Mohamed fra Marokko er professor i matematikk. Han syns det er lett å balansere jobb og familie når alt man trenger er i 250 meter radius fra huset man bor i.

Navn: Mohamed el Ghami
Jobb: Professor i matematikk og matematikkdidaktikk ved Nord universitet
Opprinnelig fra: Marokko, men har bodd i Nederland og i Bergen

Hvorfor valgte du Nesna?

Jeg flyttet med familien min fra Bergen til Nesna i 2012 for å jobbe på Høgskolen i Nesna. Etter omtrent fem år med midlertidig jobb ved UiB og NHH som postdoc og førsteamanuensis, var det på tide å få en fast og stabil jobb. Jeg og min kone hadde tre barn på dette tidspunktet, og da vi var på jakt etter bolig dukket Nesna opp som det beste stedet. Nesna var langt unna, og jeg hadde aldri vært her før. Jeg angrer ikke på valget i dag. 

Hva er det beste med Nesna fra ditt ståsted?

For meg er det beste med Nesna at jeg finner alt jeg trenger; barnehage, skoler, butikker, treningsfasiliteter og arbeidsplassen min innenfor en 250 meter radius fra huset mitt. Her er også fine stier der man kan få i seg frisk luft og nyte naturen. 

Tettstedet Nesna er et rolig og oversiktlig bosted, og det er lett å balansere jobb og familie liv. Det er hyggelig og trygt at de fleste kjenner hverandre.

Hvordan ser du for deg Nesna i fremtiden?

Det er veldig mye spennende som skjer i kommunen nå. For Nord universitet betyr det styrking med nye stillinger, spesielt stipendiatstillinger som er knyttet til forskning på små skoler i distriktene. Jeg håper også at Nesna skal få ansvar for et Nasjonalt senter for utdanning i distriktene. Dette er en spennende mulighet for Nesna framover.

Hvorfor skal andre velge Nesna?

 Det er et fint sted med mange muligheter for å studere, jobb og et godt næringsliv generelt.