Derfor valgte jeg Nesna: - Automatisk hvilepuls

Hilde fra Lofoten jobber med digitale tjenester i Nesna kommune. Hun valgte Nesna ved en tilfeldighet, men angrer ikke og mener Nesna gir automatisk hvilepuls i en travel hverdag.

Navn: Hilde V. Falch
Jobb: Digitalrådgiver og nettredaktør for Nesna kommune
Opprinnelig fra: Født i Lofoten, men oppvokst flere steder i Norge. Bodd lengst i Tromsø og Oslo.

Hvorfor valgte du Nesna?

Jeg flyttet fra Tromsø til Nesna i 2012 for å jobbe på Høgskolen i Nesna som webredaktør. Jeg så egentlig etter jobb i Bodø, men ved en tilfeldighet fikk jeg jobber fra hele Nordland opp i søket, og jobben på høgskolen var midt i blinken på det tidspunktet. 

Jeg hadde aldri vært på Nesna før jobbintervjuet. Jeg hadde leid bil, og kom kjørende fra Mo over Sjonfjellet. Det var en nydelig høstdag. Førsteinntrykket ble godt, for å si det sånn. Siden har jeg blitt her, og jeg har aldri angret.

Hva er det beste med Nesna fra ditt ståsted?

For meg er Nesna helt topp fordi jeg kan kombinere en god og utfordrende jobb innen mitt fagfelt, med et stille, rolig og oversiktlig bosted. Jeg kan gå og sykle til jobb, og Nesna har det meste man trenger. Jeg har råd til hus, bil, garasje og hage, og har likevel penger til overs. Hvilepulsen kommer helt automatisk, selv i en travel hverdag.  

Jeg bruker også Nesna som utgangspunkt for å utforske resten av Helgeland. Jeg har en liten bobil som brukes som hytte, bare at utsikten er utskiftbar. 

Hvordan ser du for deg Nesna i fremtiden?

Det er veldig mye spennende som skjer i kommunen nå. Næringslivet er i utvikling, og det bygges flere boliger, slik at også enda flere skal kunne flytte hit og nyte godt av det gode livet!

Hvorfor skal andre velge Nesna?

Nettopp fordi det er mulighet til å ha en god og meningsfull jobb, samtidig som du ikke bor deg i hjel.