Derfor valgte jeg Nesna: - Her kan alle trives

Kathrine er sykepleier på Nesna sykehjem. Mangfold og åpenhet representerer lokalsamfunnet og hun tror alle uansett alder, kan trives godt i kommunen. 

Navn: Kathrine Kvernmo
Jobb: Sykepleier på Nesna sykehjem
Opprinnelig fra: Selsøyvik i Rødøy

Hvorfor valgte du Nesna?

I 2002 kom jeg inn på sykepleierstudiet ved Høgskolen i Nesna, studiested Sandnessjøen. Høgskolen er nå Nord universitet. Jeg hadde bodd tre år i Bodø på det tidspunktet og ville hjem til Helgeland igjen. Nesna hadde et fantastisk studentmiljø og jeg likte mangfoldet av mennesker Nesna representerer.

At man gå rett ut av ytterdøra og være nært både hav og fjell var også en av årsakene til at jeg ønsket å bosette meg her. Sykepleierutdanningen var desentralisert, noe som gjorde at det gikk helt fint å bo og jobbe på Nesna samtidig som jeg tok utdanning i Sandnessjøen.

Hva er det beste med Nesna fra ditt ståsted?

Det beste må være at ungene mine stort sett kan sykle tettstedet rundt uten at jeg trenger å være bekymret for dem. Fjellene her i området er helt fantastiske, for så vidt også naturen generelt.  Jeg personlig trives best når det er vindstille og høstsol.

Hvordan ser du for deg Nesna i fremtiden?

Nesna er i utvikling og jeg håper at dette fortsetter i framtiden.  Jeg ser for meg en fremtid i kommunen der alle, uansett alder kan trives. Kommunen har økende fokus på eldre og eldreomsorg, noe jeg synes jeg flott og veldig nødvendig. 

Samtidig håper jeg at det også blir enda flere møteplasser og muligheter for ungdom og unge voksne. Det at det kommer nye studenter hvert år gjør noe positivt også med lokalsamfunnet. Nesna er heldig som har mange som stiller opp slik at ungene har fritidstilbud å velge mellom.

Hvorfor skal andre velge Nesna?

Nesna er en plass med mye utviklingsmuligheter, mye på grunn av alle som bor her. Det er mange som tør å satse og som har gode ideer. Det er kort avstand mellom alt og samfunnet er veldig åpent, noe jeg og min familie setter veldig pris på.