Derfor valgte jeg Nesna: - Luksus og frihet, uten køer generelt

Gro fra Østre Toten jobber som kommunalleder for helse og omsorg i Nesna kommune. Hun synes fjelltur rett etter jobb og selvfisket fisk til middag gir de beste øyeblikkene.

Navn: Gro Solbakken
Jobb: Kommunalleder for helse og omsorg i Nesna kommune
Opprinnelig fra: Oppvokst i Østre Toten kommune, og har levd voksenlivet i Drammen.

Hvorfor valgte du Nesna?

Jeg flyttet til Nesna i juni 2022 fordi jeg fikk jobb som kommunalleder helse- og omsorg. I forkant av jobbsøknaden var jeg fast bestemt på at jeg ønsket å bosette meg på et mindre sted, med vakker natur og gode muligheter for et variert friluftstilbud. 

Det skal også nevnes at jeg har slekt fra Helgelandskysten, morfaren min var fra Sømna og at jeg er glad i Nord Norge. Da jeg i tillegg skjønte hvor mange rause og åpne folk som bor her, så var jeg ikke i tvil om at jeg ville bo på Nesna.

Hva er det beste med Nesna fra ditt ståsted?

Menneskene! Naturen og jobben også selvfølgelig. Jeg er så heldig å ha en variert og spennende jobb som gir god faglig og personlig utvikling. De beste øyeblikkene er når arbeidsdagen er over, og å kunne ha mulighet til å gå en fjelltur rett etter jobb og kanskje ha fersk fisk til middag. Selvfisket selvfølgelig. 

Ikke minst er det befriende å ha så korte avstander til jobb, fritidstilbud, butikker og ikke minst alt av friluftsmuligheter. I tillegg finnes det ikke bilkøer eller køer generelt. Det er luksus og gir en frihetsfølelse.

Hvordan ser du for deg Nesna i fremtiden?

Nesna har et godt vekstpotensiale med spennende satsningsområder innen nærings- og boligutvikling. I tillegg opplever jeg at det er kultur for å tenke innovativt og at kommunen ikke er redd for å ta nødvendige beslutninger som gir utvikling og fremgang.

Hvorfor skal andre velge Nesna?

Fordi Nesna tilbyr godt og raust nærmiljø, gode arbeidsmuligheter og mange muligheter for å oppleve vakker natur, året rundt.